الجمعة، 19 أكتوبر 2018

مكرونة بالبشاميل سهلة اكثر من طريقه

مكرونة بالبشاميل سهلة اكثر من طريقه


مكرونة بالبشاميل سهلة

مكرونه بشاميل

  1. 2 كيس مكرونه
  2. لحمه مفرومه
  3. بصل مقطع
  4. لتر لبن
  5. 4 ملعقة دقيق
  6. 3 ملعقه زبده
  7. 2 طماطم مبشورة
  8. 2 فص ثوم

الخطوات

  1. نسلق المكرونه ونعصج اللحمه المفرومه يدبل البصل ونضع اللحمه بعدين الثوم وأما تستوي نحط الطماطم المبشورة نسيبها تشرب ميتها
     
     
  2. البشاميل نضع الزبده ونقلب فيها الدقيق ونضع اللبن بارد عشان مش يكلكع وملح وفلفل
     
     
  3. نضع راق مكرونه وراق بشاميل وبعدين اللحمه و راق مكرونه والبشاميل وتدخل الفرن لغاية ما تاخد لون
                                                             
     طريقه اخرى

مكرونه بالبشاميل

المكوّنات

  1. 4/1 كيلو مكرونه اقلام مسلوقه
  2. 4/1 كيلو لحمه مفرومه
  3. 2 ملاعق كبيرة صلصه طماطم
  4. 2 ملاعق كبيرة سمنه
  5. 2 ملاعق كبيرة دقيق
  6. كوب ونص حليب
  7. ملح
  8. فلفل
  9. قرفه
  10. زنجبيل
  11. بربكيا
  12. شطه حسب الرغبه
  13. معلقه كبيره زيت
  14. بصله متوسطه مقطعه صغير
  15. جبنه رومى أو شيدر أو.....حسب الرغبه

الخطوات

  1. تحضير اللحمه: في مقلاه نحط ملعقة الزيت مع البصله(ممكن كمان نحط فليفلة صغيره وطماطم صغيره بردوا) و الملح و الفلفل نشوحها تشويحه بسيطه ونحط اللحمه ولما اللحمه تقارب على السواه نحط الصلصه وباقي التوابل
     
     
  2. تحضير البشاميل: في حله صغيره نحط السمنه والدقيق يتحمر و لما الدقيق يتماسك مع السمنه نحط الحليب(الحليب ممكن يزيد او ينقص حسب القوام اللى بتحبيه) وملح وفلفل مع التقليب المستمر بمضرب البيض اليدوى لحد ما القوام يتماسك يقرب لقوام المهلبيه
     
     
  3. في برام أو صينيه متوسطه ندهن القاع بشاميل ونرص طبقة مكرونه بعدين طبقة بشاميل بعدين طبقة لحمه (وبعدين طبقة جبنه وممكن نستغنى عنها) وبعدين طبقة بشاميل وبعدها مكرونه وبعدين نغطى المكرونه بالبشاميل ونحط الجبنه على الوش وتدخل الفرن لحد القوام يتماسك نشغل ا
    1. لشواية تحمر الوش تحميره بسيطه
    2. وصفه اخري

    لمقادير

    طريقة التحضير

    * يعصج اللحم المفروم مع البصل و الفلفل الأخضر و الملح والفلفل والقرفة و الزنجبيل

    * يحمر الدقيق مع السمن ثم يضاف اللبن و يقلب حتى الغليان ثم يتبل و يترك ليبرد قليلا 

    * يضاف البيض و كوب من الجبن وتوضع طبقة من البشاميل فى الصينية 

    * يخلط جزء من البشاميل على المكرونة و تضاف طبقة من المكرونة ثم اللحم 

    * تضاف طبقة اخرى من المكرونة ثم باقى البشاميل ثم الجبن على الوجه و وتدخل الفرن حتى تمام النضج وتقدم